Sebastian Costin

Ceva se rupe în mine, o încredere, nu în mine, în lumea din jur. Oare fac o schizofrenie? Nu cred, inspirația , bună, rea, mai funcționează. Istoria este uneori ca o barcă legănată pe ape negre, sângerii, cineva ucide, ce găsește, încarcă obiecte de cult, ochelari, jucării, cineva părăsește în larg naufragiații, pe cei ce-și salvează puținul rămas, ultimul coltuc, fărâma de viață. Ziua de azi este doar un popas? Ne trebuie , oare, o arcă a lui Noe? Leviathanul pare un blând cașalot, cineva ucide, tăcerea-i dă voie. Mă aplec și citesc Pirkei-Avot. #Turnul înalt , pe picioare de tuci se clatină, geme, în el cântă cuci, turnul a fost turn de control pentru navele cosmice. Gol este totul în jur, doar o piesă ticăie, latră ca un câine în lesă, eu mă apropii, descopăr ceva, este chiar inima , inima mea.
Continui către Ody – orgoliul provine din familie, ca și în cazul bietei N. Este moștenirea din Cartierul Primăverii ( fost Kalinin, Jdanov, ș.a.) Burghezia comunistă din care a făcut parte și un unchi al meu. De m-aș mândri, mai mult m-aș mândri cu unchiul din Israel, care a scris Declarația de Independență a Statului Israel și i-a înmânat-o șefului guvernului, Ben Gurion. Doi frați, S. și Z., două destine.Acum , revenind la veninul despre care vorbește Ody, specialistă în protecția mediului. Toxine, venine, ceva există comun cu mine?
Irațional înseamnă mistic, ceea ce îmi face cinste, dar eu nu sunt mistic. Pentru misticism puteai să faci pușcărie prin anii 60-70.”Veniţi, trece circul cel mare, adună-te-n goană, popor, avem ce doriţi fiecare,cămile, cadavre, decor”,scriaSebastian Costin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu