Sunt convins

Sunt convins că nu pot judeca pe nimeni, de ce o fi atât de ciudat? Fiecare cu ideea lui, fiecare idee cu alta, pe care nu o știm. Important este să nu te enervezi. Este exclus să rupi scaunul. Ia exemplul vacii, rumegă în liniște. Dar lipsa curiozității te apropie de moarte. Cu timpul nu te poți lupta, atunci cu cine?  Cu clipele  urâte. Câine rău nu există, există stăpân rău. Te aperi cu lopata de pistol, acesta este curajul condamnatului. Ce este liniștea? Un procent din moarte. Revenim în Rai, dar mai depravați decât Adam și Eva. De ce este trupul femeii un mister? Da, e revolta în fața castității Domnului. Înaintea cuvintelor a fost iubirea, iar după moartea cuvintelor, tot iubirea va fi învingătoare. Cum o fi dragostea Venerei? Depășește imaginația mea. Inima ta a început să bată în mine. Îmi este dor de o viață anterioară, nici morții nu știu pe ce lume sunt. Fotografii cu trunchiuri răsucite, o elegie despre ce ai pătimit, speranțele-s ghitarele rănite, tihna pădurii, tot ce-ai moștenit.  Sunt de nisip statuile mărețe, în alba liniște dezechilibrul îl  presimt,   naufragiul se anunță, stă să-nghețe Titanicul lovit  de timp. Copilăria, cum ne arde-n urmă, veniți, oameni buni, un nou festin, mergem cu toții-ncolonați, o turmă, trăiască dictatorii care vin.

Prăpastia ne sperie prin încremenirea ei. N-am auzit ca lumina să latre la cineva. Tot ce se-ntâmplă este fie din dragoste, fie din lipsa ei.

Îmi este inima o aripă frântă, în frunte port o rană adâncă, sapă suflarea în aerul dur, trăiesc cu durerea în  plin huzur, în sfera de sticlă mi-e sufletul jar, doar întunericul n-are hotar, pe roata norocului sunt schingiuit, de ce aștepți , Doamne, să fii iubit?  De ce aștepți, Doamne? Sau nu mai aștepți?

Ce trece, petrece, ce moare, ne doare, înaltul dispare, adâncul e rece, pustiul se-ntinde, în timp și în spațiu și totuși nesațiul ne duce-nainte spre viața promisă ce nici nu există, ce nici nu persistă, o curbă închisă, deasupra e cerul Legii Morale, iar într-o vale bem vinul părerii.

BORIS MARIAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu